HOME PAGINA ENGLISH FRANCAIS NEDERLANDS

INFO

Vlas is ťťn van de moeilijkste teelten, niettegenstaande de weersomstandigheden in onze streken als de meest gunstige worden beschouwd.  Maar niet alleen de weersomstandigheden, maar ook de structuur van de grond, de gebruikte meststoffen en de aanwezigheid van kennis en ervaring, beÔnvloeden in sterke mate de vlasteelt.

Een heel belangrijk onderdeel van de vlasteelt is de oogst.  Brille investeert jaarlijks in slijtmachines, keerders en balenpersen, om het oogstmateriaal up to date te kunnen houden.  Indien het oogsten op het juiste ogenblik gebeurt,  heeft dat zijn voordelen voor de vezelkwaliteit.   Een goede opvolging van het rotingsproces is noodzakelijk om de teelt tot een goed einde te brengen.

Op heden produceren wij in Wevelgem (BelgiŽ) en in Frankrijk (Le Neubourg).  De capaciteit van deze twee entiteiten bedraagt meer dan 4.000 hectaren  of om en bij de 30.000 ton strovlas per jaar.   In beide bedrijven zijn meer dan 80 personen tewerkgesteld.

 

 

Naast zijn productieactiviteit, heeft Brille door de decennia heen ook een grote aankoopactiviteit ontwikkeld in Europa.  Op jaarbasis verkoopt Brille meer dan   10.000 ton gezwingeld vlas,  en daarnaast ook meer dan 5.000 ton klodden.  Onze producten worden over de gehele wereld verkocht. 

Al onze producten worden verkocht onder het   'Masters of Linen' Label :  niet alleen de oorsprong van de goederen wordt gegarandeerd, doch ook de kwaliteit.  Als producent van strovlas zijn wij goed geplaatst om de kwaliteit van onze producten op te volgen in alle stadia van het prodctieproces (teelt, oogst, zwingelen), dankzij onze stielkennis sinds 1930.  Al onze activiteiten worden van nabij opgevolgd door een team van gekwalificeerde personen, die op elk ogenblik de hoge kwalitatieve eisen van onze klanten kunnen inwilligen.

Brille was ook een pionier in het proces van het oprollen van het gezwingeld vlas.  Al onze machines zijn uitgerust met oprollers om het gewingeld vlas gelijkmatig op te rollen.  Hierdoor kan ons personeel de verschillende kwaliteiten beter scheiden.

Op deze site vindt U een boel informatie over de teelt en het zwingelen van vlas.  Ook een fotoboek betreffende onze activiteiten kan worden geraadpleegd.

 

bloeiend vlasveld camion strovlas burelen in Wevelgem zwingelmachines in Wevelgem
 COPYRIGHT  ALBERT BRILLE NV